Mistr výživy a dietetiky
Edith Cowan University
Klíčová informace
Umístění kampusu
Joondalup, Austrálie
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
4 semesters
Tempo
Plný úvazek
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
24 Feb 2025
* orientační poplatek za semestr
Úvod
Tento Pathway který je cestou k profesi dietetiky, integruje teoretické a praktické složky napříč klinickou dietetikou, stravováním, komunitním a veřejným zdravím a výzkumem.
Studenti jsou vyškoleni, aby rozuměli a interpretovali výživu, hodnotili nutriční potřeby, prováděli výzkum a poskytovali výživové poradenství pro obecné zdraví a specializované požadavky, včetně zdravotních stavů a zlepšeného výkonu.
Absolventi se mohou stát řádnými členy australské asociace dietologů a připojit se k programu akreditovaných praktikujících dietologů (APD). APD je jediným pověřením uznávaným v Austrálii vládou a mnoha soukromými zdravotními pojišťovnami.
Studenti si mohou vybrat ze dvou vysokoškolských kurzů, které nabízejí Pathway k Master of Nutrition and Dietetics: bakalář zdravotnictví (Nutriční biologie major) nebo bakalář přírodních věd (cvičení a sportovní věda) s doporučenou sadou volitelných předmětů. Absolventi bakalářského studia (Cvičení a sportovní věda) se také mohou zapsat do Cvičení a sportovní vědy Austrálie (ESSA) a získat tak příležitost pro duální akreditaci (ESSA a APD).
Vstup do kurzu
Požadavky na akademické přijetí (pásmo 8)
Následující požadavky na přijetí specifické pro daný kurz jsou povinné a musí být splněny všemi uchazeči. Tyto požadavky doplňují nebo nahrazují minimální požadavky uvedené v níže uvedeném pásmu požadavků na akademické přijetí.
Všichni uchazeči musí mít bakalářský titul v oboru biologie člověka, vědy nebo zdraví s váženou průměrnou známkou (WAM) 65% nebo vyšší. Bakalářský titul musí zahrnovat obsah biochemie a fyziologie člověka, s chemií (0,25 EFTSL) následovanou biochemií (0,25 EFTSL) a biologií člověka (0,25 EFTSL) následovanou fyziologií člověka (0,25 EFTSL).
Požadavky na akademické přijetí (pásmo 8) mohou být splněny splněním jednoho z těchto požadavků:
- Bakalářský titul v příbuzné disciplíně; nebo
- V případě přijetí rovnocenné předchozí vzdělávání, včetně nejméně pěti let příslušné odborné praxe.
Požadavky na anglický jazyk (pásmo 5)
Mezinárodní studenti jsou povinni poskytnout IELTS Academic s celkovým minimálním skóre 7,0 (žádné individuální pásmo méně než 6,5). K splnění tohoto požadavku mohou být rovněž požádáni mezinárodně vzdělaní žadatelé.
Minimální anglické standardní požadavky pro tento kurz mohou být splněny také s jedním z následujících:
- Bakalářský titul ze schválené země;
- Úspěšně dokončeno 0,375 EFTSL studia na postgraduální úrovni nebo vyšší u australského poskytovatele vysokoškolského vzdělávání (nebo jeho ekvivalentu); nebo
- V případě přijetí rovnocenné předchozí vzdělávání, včetně nejméně pěti let příslušné odborné praxe.
Burst / Pexels
detaily kurzu
Dostupnost semestru
Semestr 1: Denní studium na Joondalupu
Struktura kurzu
1. rok - trimestr 1 (leden - duben)
Kód jednotky | Název jednotky | Kreditní body |
NUT5112 | Živiny a metabolismus | 15 |
NUT5113 | Nutriční hodnocení a antropometrie | 15 |
NUT5114 | Výživa pro veřejné zdraví | 15 |
NUT5115 | Nutriční biochemie | 15 |
1. rok - trimestr 2 (květen-srpen)
Kód jednotky | Název jednotky | Kreditní body |
NUT5116 | Aplikovaná věda a systémy potravin | 15 |
NUT6100 | Dovednostní výzkumné dovednosti | 15 |
NUT6101 | Lékařská nutriční terapie 1 | 15 |
NUT6102 | Dietetika Profesionální dovednosti | 15 |
Poznámka: Studenti jsou povinni se přihlásit do NUT6101 Medical Nutrition Therapy 1 a NUT6102 Dietetics Professional Skills ve stejném trimestru.
1. rok - trimestr 3 (září - prosinec)
Kód jednotky | Název jednotky | Kreditní body |
NUT6103 | Výzkumný projekt výživy | 15 |
NUT6104 | Food Service and Dietetics Management | 15 |
NUT6105 | Lékařská výživa 2 | 15 |
NUT6106 | Pokročilé pojmy ve výživě | 15 |
2. rok - 1. semestr (leden - červen)
Kód jednotky | Název jednotky | Kreditní body |
NUT6107 | Umístění a hodnocení komunity | 15 |
NUT6108 | Umístění a hodnocení stravovacích služeb | 15 |
NUT6109 | Umístění a hodnocení jednotlivých případů | 30 |
Výsledky výuky kurzu
- Aplikovat kognitivní a kreativní dovednosti k předvádění, hodnocení a syntéze složitých myšlenek, konceptů a teorií v autentických situacích.
- Aplikovat dovednosti v oblasti komunikace, spolupráce a obhajoby při navrhování inovativních řešení v kontextech odborné praxe.
- Prokázat globální výhled s ohledem na kulturní a etnickou rozmanitost a hodnoty.
- Kriticky se zamyslete nad komplexním souborem poznatků z oblasti výživy, dietetiky a výživy, výzkumných principů a praxe založené na důkazech, aby bylo prokázáno zvládnutí odborné praxe.
- Používejte dovednosti na vysoké úrovni v oblasti úsudku a samosprávy k zahájení, plánování a provádění strategických projektů a práci v dynamickém profesionálním prostředí.
Profesionální rozpoznávání
Akreditováno: Asociace dietetů Austrálie (DAA)
Kariérní možnosti
Absolventi mohou pracovat v celé řadě oblastí, jako je klinická péče o pacienty, komunitní výživa a veřejné zdraví, institucionální stravování, potravinářský průmysl, výzkum a výuka, nutriční marketing a žurnalistika, sportovní výživa a poradenství / soukromá praxe.
Galerie
Kariérní možnosti
Pracovní příležitosti
Absolventi mohou pracovat v různých oblastech, jako je klinická péče o pacienty, komunitní výživa a veřejné zdraví, institucionální stravování, potravinářský průmysl, výzkum a výuka, nutriční marketing a žurnalistika, sportovní výživa a poradenství / soukromá praxe.