BSc v oboru dietetiky
University of Pécs
Klíčová informace
Umístění kampusu
Pécs, Maďarsko
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
4 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 2 900 / per semester *
Uzávěrka přihlášek
31 Jul 2024
Nejbližší datum zahájení
Sep 2024
* za semestr
Úvod
„ University of Pécs vás nejen naučí, abyste se stali profesionály ve vašem oboru, ale také vám přináší to nejlepší - množství mimoškolních aktivit, které škola nabízí, povzbuzuje studenty k prozkoumávání a prosazování jejich nadaných talentů. Škola zvládne obě oblasti velmi dobře a studenti se vždy ocitnou ve skupině nekonečných příležitostí. Byli byste rádi, že jste si vybrali Pécs! " Samuel Akinola (Nigérie, Fakulta zdravotnických věd) |
Obézní lidé musí bojovat s několika nemocemi, které souvisejí s jejich hmotností (kardiovaskulární onemocnění, cukrovka, rakovina). Pokud máte snahu jim pomoci, dietetika vám poskytne potřebné znalosti. Zdravé stravování - a tím i znalost dietetika - je nezbytné pro prevenci a úspěšnou léčbu několika nemocí, protože léky nebo operace zřídka poskytují kompletní řešení. Pacienti jsou často nuceni přestat jíst své oblíbené pochoutky a dietetik může do velké míry přispět k léčbě pacientů, rovnováze a pohodě tím, že nabízí příjemné, ale zdravé stravovací možnosti.
Postup při podávání žádostí
Příklady subjektů během studií
- Klinická dieta pro interní medicínu
- Dietetika dětských a dětských nemocí
- Řízení výživy
- Technické poznatky týkající se stravovacích zařízení
- Chemie potravin a biochemie potravin
- Znalost a technologie potravin
- Technologie přípravy potravin a koloidy
- Praktická dietetika
- Ekonomika hospodaření
- Veřejná výživa
- Financování
- Chirurgická klinická dietetika
- Specializovaná klinická dietetika
- Nutriční psychologie
- Nutriční věda, politika a epidemiologie
Přijímací řízení
Osnovy
Příklady předmětů během studia
- Klinická dietetika pro vnitřní lékařství
- Dietetika dětských a dětských nemocí
- Řízení výživy
- Technické znalosti týkající se stravovacích zařízení
- Chemie a biochemie potravinářských výrobků
- Potravinářské znalosti a technologie
- Technologie přípravy potravin a koloidy
- Praktická dietetika
- Ekonomika úklidu
- Veřejná výživa
- Finance
- Chirurgická klinická dietetika
- Specializovaná klinická dietetika
- Psychologie výživy
- Nutriční věda, politika a epidemiologie